fredag 15. mai 2015

Blødeblader


For en stund siden begynte jeg på en blødeblader kjole/tunika til 2åringen og den har vært strikket på litt her og der gjennom noen uker. Felte av, vasket den og hva skjedde da? Jo en blødeblader kjole/tunika dumpet ned i postkassen fra besto, ikke viste hun at jeg strikket på den. Heldige kjoleungen har plutselig ikke bare en ny men to nye kjoler i garderoben.


Mens den som kom i posten var i fargen lyng falt fargevalget mitt på ullpappa garn, altså rosa holst supersoft kjøpt på guttetur. Denne er egentlig strikket i tykkere garn, men siden tykt garn ikke passer med en aktiv toåring valgte jeg å strikke størrelse 4år på pinne nr 3 og den sitter perfekt. Kan ikke klage på de små 64 grammene den veier heller. For de som lurer er mønsteret fra Holme Samsøe sitt hefte "Børnestrik på pinde 3,5 - 4".


Det som er vanskelig med aktive frøkner og kjoler er lengden. Noen vil si denne her er litt kort, men min erfaring er at lengre kjoler + lek = bare krøll. Så mens det enda er sjarm i å se en liten bleiestump i strømpebukse holder jeg kjole lengden litt kort. Og når en vokser ut av kjolen er den en perfekt tunika/vest, vokseplagg = gull.


Stine

10 kommentarer:

 1. Så fin!
  Og for lange kjoler er veldig upraktisk for lekende småjenter :)

  SvarSlett
 2. Great minds think alike, som de sier på engelsk. Bløde blade er jo en veldig søt kjole, ingenting i veien med å ha to :) Den du har bilde av her var veldig fin i fargen :D

  SvarSlett
 3. Så søt kjole og nydeleg farge!

  SvarSlett
 4. Den var lekker og nydelig farge ;)

  SvarSlett
 5. Så flott! Den er veldig kjekk å strikke også! Ha en fin, fin 17. mai!

  SvarSlett
 6. Bløde blade er så fin at den kan man gjerne ha to av!

  SvarSlett
 7. Kan vel ikke klage når man er så heldig å ha to fine kjoler av samme sort :)

  SvarSlett
 8. Kjempefin! Og kjoler som blir til tunika og vest er jo supert. Hurra for lang brukstid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja virkelig hurra for lang brukstid :) spørs om hun e enig i at det e greit at de blir kortere og ikke helt kjole lengre ;)

   Slett
 9. Nydelig farge og kjekt med plagg som varer lenge. Eldstepia vår likte best de gamle klærne. Nye plagg måtte ligge i skapet og modnes, før hun ville bruke dem:D

  SvarSlett

Takker for alle som tar seg tid til å kommentere <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...