torsdag 22. august 2013

Alvejakke til et lite nøstebarn

 
Når ullprinsessen ble født var det flere som gravde i skuffer og skap for å passe på at hun hadde det ene og det andre. Kusinen til ullpappaen var en av dem som fylte lageret vårt og i tillegg kjøpte fine nøstebarn klær i gave, for selv har hun et ekte lite nøstebarn. Vi er kjempe glad for alt vi får låne og som takk har jeg strikket noe til dem som virkelig har tømt skapene. Og når et lite nøstebarn skulle få gave så måtte det tur til nøstebarn butikken i Bergen for å snoooooope <3

 
 
Jeg fikk veldig lyst å strikke en genser, gjerne i to farger og satte kursen mot nøstebarn butikken, men tenkte at ullpappaen kanskje kunne ringe og høre etter ønsker, og ønsket fra moren var en jakke og ønske fra nøstebarnet var råååååsa! Kjente jeg sakk ned i førersetet når ordet jakke kom frem, phu, jeg som hadde sååå lyst å strikke en genser! Damen i butikken kom med forslag på jakker, men nei de fristet ikke å strikke og er det en ting som strikking skal være så er det kjekt! MEN der, midt i hyllen stod det "nye" nøstebarn heftet og hva annet enn en sennepsgul alvejakke lyste mot meg når jeg åpnet bladet, åååå jeg liker sennepsgult, men siden nøstebarnet ikke ville ha sennepsgult, så ble det en alvejakke i 2 tråds råååååsa garn, nydelig om jeg kan si det selv. Selv om jeg nok må strikke en i sennepsgult også, engang, men ikke no... Så då hadde jeg vist lyst å strikke jakke allikevel, jeg bare viste det ikke! Selv om det ble litt i drøyeste laget på slutten... Strikket ikke hetten som i mønsteret for der mente de at en skulle felle av for så å sy sammen, jeg felte ikke men masket hetten sammen for å få det jeg syntes blir en finere avslutning :)Jakken er strikket i størrelse 4-5år til en jente på 3år og med sine 127 gram er dette en lettvekter. Første gang jeg prøvde nøstebarn garn og jeg er så som så fornøyd, helt greit å strikke med, nydelige farger, MEN jeg følte det ikke ble jevnt, kanskje jeg bare er pirkete, men syntes at strikketøy skal se pent ut, kanskje den bli bedre i bruk? Kan i alle fall håpe det :) Tror nok garnet må prøves flere ganger, men kanskje med tynnere pinner så vil jeg bli fornøyd?

Stine

14 kommentarer:

 1. Jakken ble kjempefin den! Sennepsgul hadde vært prikken oven i'en, men å spørre små jenter etter hvilke farger de vil ha er jo så å si døfødd. Det blir jo rosa det (kaaanskje lilla) ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja pleier å bli rosa då, men denne jenten har tidligere brukt mye annet enn rosa og moren hakke vært så glad i rosa, men så lenge varte det ;) Spennende å se om hun vil gå med den..

   Slett
 2. Så flott alvejakke! Synes dette var en veldig fin rosafarge. Hvis du synes den er litt ujevn, så kan du jo forsøke å dampe den litt. Med et vått klede mellom jakken og strykjernet. Jeg synes bare at det kler denne alvejakken å ikke være helt slett.

  Ha ei god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Falt helt for fargen selv, er ny av året. Om garnet var litt rart så var nå farge utvalget helt herlig :)

   Slett
 3. Åhh så fin alvajakke!

  Det er litt uvant å strikke med Nøstebarngarn i starten, garnet "fyller" annerledes ut og blir ikke like "pent" som mye anna garn. Plusset er jo at lanolinen i garnet bevares og dermed er kvaliteten i ulla ivaretatt når det er ubehandla ull.

  Selv bruker jeg å dampe plaggene og ved bruk blir det både penere og mykere :)

  SvarSlett
 4. Supernydelig! Og i sennepsgult... sukk.... Klart du må strikke den også (om en liten stund, kanskje?) Jeg har som deg ikke så god erfaring med nøstebarnulla, den KLØR og blir litt sånn... ujevn, også etter damping, syns jeg.
  Det å få småjentene til å like noe annet enn rosa og lilla er visst omtrent umulig; vet om flere foreldre som veldig bevisst har skygget unna disse fargen i den lilles garderobe, ikke nevnt ordet "prinsesse" osv, -og det går helt fint det, sånn ca ett år eller vel så det. Da er det rååååsa prinsesse for alle penga, enten mamman vil det eller ei ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker no veldig godt både rosa og lilla selv også *kremt* Men ja tror ullprinsessen må ha seg en slik i sennepsgul når hun blir litt større, er mer en store jente jakke :)

   Slett
 5. Så flott jakke du har strikket. Jeg har også hatt et så-som-så forhold til nøstebarn garnet, helt til jeg fulgte anbefalingen om å skylle plagget når det er ferdig.

  SvarSlett
 6. Den var nyyydelig! Mye finere enn originalen! Bildene dine er så fine også, den rustikke låvedøren (evt veggen?) gjør virkelig susen som bakgrunn :) Jeg synes ofte nøstebarngarnet bedrer seg betraktelig etter vask. Det fyller seg selv ut litt og blir både jevnere og mykere. Et tips, hvis du ikke allerede har gjort det? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Rustikke, kan du ikke mene ;o Det er jo nye-løo på gården, ble bygget i 1925 ;) (tror de trenger et nytt navn på den..) Skyllet gjennom jakken nå og er allerede mer fornøyd :D Er så kjekt å ha blogg når folk er snill og deler slike gode tips :)

   Slett
 7. Kjempefin jakke ! Jeg synes også at nøstebarngarnet blir ujevnt i strikk, men har begynt å skylle plagget når det er ferdig (og tørke det flatt i et håndkle selvsagt). Da synes jeg det blir jevnere.
  Ha en god helg!!

  SvarSlett
 8. Så nyyydelig jakke :) Virkelig fin!Har sett den før og tenkt at jeg vil strikke den.. En gang.. Gleder meg til å se hva du strikker av Holst garnet du ruger på ;)

  Klem

  SvarSlett
 9. Veldig fin jakken ble! Jeg og føler at det blir litt ujevnt når jeg strikker med det garnet...litt irriterende, men det hjelper med en vask. Jeg bruker K.A Almgrens såpe som jeg kjøper hos husfliden, den gjør garnet mye mykere;)

  SvarSlett
 10. Kjempefin jakke! Men jeg er også enig i at den garantert gjør seg i sennepsgult☺
  Deler nok ditt syn på nøstebarngarn.....jeg liker også at det jeg strikker blir jevnt....

  SvarSlett

Takker for alle som tar seg tid til å kommentere <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...